Георги Дерменджиев вече официално не е треньор на "Лудогорец". Днес клубът потвърди информацията, която 60-годишният специалист даде след вчерашния последен мач за сезона срещу "Берое" (1:1).

"Лудогорец" няма да продължи договора на досегашния старши треньор Георги Дерменджиев. Решението беше взето от Управителния съвет на клуба", обявиха разградчани на клубния си сайт.

"Ръководството благодари на Георги Дерменджиев за съвместната работа и постигнатите успехи. Отчетено беше, че Дерменджиев е в основата на изграждането на шампионския отбор, който спечели четири поредни титли, преодоля групите на Лига Европа и спечели четири точки в групите на Шампионската лига", допълват шампионите.

Ръководството на "Лудогорец" съобщи още, че на Дерменджиев ще бъде предложен друг пост, като за това тепърва предстоят разговори.

Дерменджиев пое поста старши треньор след уволнението на Стойчо Стоев преди плейофа за влизане в групите на Шампионската лига срещу "Стяуа". Преди това той три години беше помощник първо на Ивайло Петев, а след това и на Стоев.

Това беше едва вторият случай в дългогодишната му кариера, когато получи шанс да бъде старши треньор. Той изведе "Лудогорец" в 36 официални мача, в които постигна 20 победи, 11 равенства и десет загуби.

Новият треньор на разградчани със сигурност ще е чужденец. По-всяка вероятност от Испания, тъй като в настоящия щаб вече има двама испанци.

dnevnik.bg