Собственикът на "Лудогорец" иска новият старши треньор на отбора да е чужденец. Името на наследника на Георги Дерменджиев трябва да стане ясно до седмица.

"Надявам се в близкото бъдеще да имаме договор, защото започваме подготовка на 13 юни с изследвания на (столичния комплекс) "Царско село", заяви Домусчиев пред "24 часа". Очаква се новият треньор да бъде от Испания, тъй като в момента има двама испанци в спортно-технически щаб на първия отбор. Това са кондиционните треньори Серхио Марти и Хавиер Рамос.

"Ще настоявам новият треньор да е чужденец. Но засега преговаряме", каза още собственикът на "Лудогорец". Предстоят преговори и с досегашния старши треньор Георги Дерменджиев, на когото ще бъде предложен друг пост в клуба. Домусчиев допълни, че целите пред отбора остават същите и през следващия сезон - влизане в групите на Шампионската лига и спечелване на двата вътрешни турнира, А група и Купата на България.

"Лудогорец" ще започне участието си в квалификациите за Шампионската лига от втория предварителен кръг. Разградчани ще разберат първия си съперник на 22 юни, когато е жребият в Нион.

dnevnik.bg