Звездата на Лудогорец Марселиньо спечели приза "Футболист на футболистите" за сезон 2014/15, предаде репортер на БГНЕС.

Халфът на "орлите" е получил най-много гласове в класацията, която се определя от професионалните футболисти в "А" група. Негови подгласници станаха съотборникът му от Лудогорец Светослав Дяков и Иван Цветков от Ботев Пловдив. Призът за най-добър треньор отиде при наставника на Локомотив София Димитър Васев. Номер 1 сред младите футболисти е нападателят на Ботев Цветелин Чунчуков, а негови подгласници станаха съотборникът му Милен Гамаков и Кристиян Малинов от Литекс. Награда за цялостен принос получи капитанът на ЦСКА Валентин Илиев, а призът за показано мъжество отиде при юношите на Левски Марио Сапунов и Никола Димитров, които заловиха крадец, който обра възрастна жена в столицата. Антонио Аниете бе отличен като голмайстор на "А" група, а екипът на Диема получи награда за журналистика, заради отразяването на родното първенство.

 "Искам да играя за националния отбор на България, но трябва да мине още една година и да съм в добра форма", сподели Марселиньо на церемонията. 

"Имам договор с Лудогорец за 2 години. Винаги се говори, че има оферти към мен, но не знам нищо. Ще говорим с шефа, досега няма нищо. Сега ще почивам и след 15 дни ще видим дали оставам", допълни той.

БГНЕС