"В Левски има задкулисие и затова оставаме в клуба, за да сме гарант за прозрачност", това каза представителят на НКП Степан Хиндлиян, предаде репортер на БГНЕС.

Хиндилян, заедно с Владимир Владимиров-Гугутката дадоха пресконференция, в която да обяснят, защо НКП оттеглиха оставките си от УС на Левски. "Очевидно в Левски има някакво задкулисие, защото от много дълго време в клуба има много мистика. Говори се с недомлъвки и нещата не се доизказват. По тази причина държим да сме в управлението на клуба, за да гарантираме прозрачност. Не искаме да управляваме, а да контролираме. Очевидно се готви смяна в собствеността на клуба и не знаем каква е тя. По тази причина оттеглихме оставките си от УС, тъй като можем да сме гарант затова в клуба да има прозрачност и да знаем какво се случва. Същото направиха и колегите от тръст "Синя България". Много неща не се знаят в Левски. Защо Батков в началото на кампанията обяви, че тимът трябва да се върне на неговия изконен собственик (феновете), а сега се говори за генерална смяна на собствеността в друга посока. Трябва да сме в УС на клуба, защото там се случват неща, които остават скрити, неясни, покрити и обвити с мистика. Например никой не знаеше, че върху марката "Левски" има запор от седми април и тя не може да бъде продавана, преотдавана на трети лица и т.н. Убедени сме, че в момента трябва да се върнем. Има определени кръгове, които дърпат конците в различни сфери и те винаги са ясни. Без значение дали става дума за футбол или друго. Знае се кои са кукловодите в държавата. Футболът отдавна е превърнат в част от политиката", това каза Хиндлиян.

Той отново назова исканията на Национален клуб на привържениците, които не са се променили от началото на годината. "Искаме 15%, които ни бяха обещани. Това е следващото ни действие. Искаме отчетност, прозрачност и одити, тъй като в момента има неяснота около това, което се случва. Нашето присъствие в Левски ще е гарант за прозрачност. За да сме достатъчно силни и да отстояваме позициите си призовавам всички левскари да участват активно във фенските организации. Ние показахме през последните две години, че с каквото се захванахме го направихме - юбилей, баскетболното събитие, направихме дори 101-годишнината. Нека някой да излезе и да обясни, защо при това положение, ние нямаме работа в клуба". По повод вандалските прояви на феновете на Левски в Бургас, Хиндилян се извини с думите: "Извинявам се от името на феновете за чупенето на седалки в Бургас. Те бяха 14 хиляди и на някои хора им идва прекалено много. Шеста година без отличие. Сред привържениците на Левски има хора от всякакви обществени прослойки - от най-нисшата, до най-високата. Ако някой поеме ангажимент, че може да контролира емоциите на 15 хиляди човека, то той е истински лъжец. Ако някой има рецепта, с която да ни каже как да работим по-добре да дойде и да ни каже". Освен това той призова да не се свързват с организирани пътуванията феновете на "сините" решили да се присъединят към протестите в Гърмен. "Постоянно се пише по медиите, че в Гърмен се очакват фенове. Който е отишъл в Гърмен да изразява гражданската си позиция, го прави по собствено желание, а не с организирани групи". /БГНЕС