Президентът на УЕФА Мишел Платини отмени срещата на високо ниво в Берлин през уикенда, която трябваше да обмисля реакция за преизбирането на Сеп Блатер като президент на ФИФА.

"С особено притеснение, като повечето футболни фенове по света, следим развитието на разследванията за корупция във ФИФА. След вчерашното обявление, несигурността и безпрецедентния характер на разследванията реших, че ще е по-правилно да отложа срещата, която трябваше да се състои в Берлин този уикенд", обяви Платини.

"Като се има предвид, че информацията се променя всеки ден, вярвам, че ще е по-мъдро да си дадем време за оценка на ситуацията, за да можем заедно да заемем позиция", добави той.

"Ще има и други възможности да се срещнем в следващите седмици и се надявам тогава да има повече светлина по този въпрос. През уикенда в Берлин ще насочим вниманието си към един от най-страхотните поводи в УЕФА - финала на Шампионската лига", каза французинът.

Очакваше се Платини да лобира през уикенда за остра реакция спрямо ФИФА и евентуалното следващото световно първенство, за да се покаже силната позиция на европейския футбол.

dnevnik.bg