Президентът на ФИФА в оставка Сеп Блатер няма да присъства на заседание на Международния олимпийски комитет (МОК) следващата седмица, съобщиха от Лозана.

"Той информира президента на МОК преди време, че няма да присъства", съобщил официално лице пред "Ройтерс".

Следващата седмица ще има заседание на изпълнителното бюро на МОК, както и среща за разглеждане на докладите за кандидатите за зимни олимпийски игри през 2022 г.

Блатер продължава да изпълнява функциите си в Цюрих до насрочването на конгрес, вероятно в края на годината, и в четвъртък е имал среща с председателя на комисията за одит Доменико Скала.

Двамата обсъдили плановете за реформи в организацията, които включват и промени в администрацията и структурите на ФИФА.

"Имах добра, конструктивна среща с г-н Скала да оформим рамката и графика за действие. Радвам се, че успях да получа съвет и напътствия от г-н Скала", заяви Блатер, цитиран от сайта на ФИФА.

"Искам да изработя модерна програма за реформи и съм наясно, че само конгресът на ФИФА може да даде зелена светлина за тези реформи. Но изпълнителният комитет има своята огромна отговорност да даде тласък на този процес", добави той.

dnevnik.bg