Египет също се включи в обвиненията за корупция покрай изборите за домакин на световни първенства, които започнаха да се появяват след арестите във ФИФА.

Официален египетски спортен представител обяви, че страната е отказала да плати 7 милиона долара подкуп на бившия вицепрезидент на ФИФА Джак Уорнър за гласа му. При гласуването през 2004 г. Египет не получи нито един глас, а домакинството отиде в Южна Африка след победа над Мароко.

"Нямах представа, че ФИФА е толкова корумпирана", заяви бившият спортен министър на Египет Алей Един Хелал по телевизия ONTV в Кайро.

"Джак Уорнър искаше 7 млн. долара преди гласуването. Президентът на федерацията Ел Дахшори Харб се срещна с него в ОАЕ и ми каза, че иска 7 милиона", добави той.

Уорнър е един от хората, които са силно замесени в корупционните разследвания на ФБР и американската прокуратура. Той се измъкна сух от ФИФА през 2011 г., когато подаде оставка и разследването срещу него беше затворено.

Сега той обяви, че може и е готов да говори до ниво "да се стигне до лавина", но също така, че се страхува за живота си.

ONTV е единствената политически независима телевизия в Египет и следи скандала във ФИФА заради случилото се преди 11 години.

"Казах на президента на футболната федерация, че не може да участва в такова престъпление. Информирах тогавашния шеф на разузнаването Омар Кюлейман, който потвърди, че взимаме правилно решение", добави Хелал.

Той твърди, че са мълчали 11 години, тъй като не са имали никакви доказателство. Тогава египетското общество реагира негативно на провала на страната, а Хелал нямал с какво да подплъти твърденията си и поел негативите.

Дневник