Лицензионната комисия към Българския футболен съюз публикува официално съобщение, с което потвърди, че към момента ЦСКА и "Локомотив" (София) нямат лиценз за следващия сезон.

Според информацията от футболната централа отборите, които ще могат да участват в турнирите на УЕФА през следващия сезон са "Лудогорец", "Берое", "Литекс", "Левски" и "Черно море".

Клубовете, които пък взимат лиценз за вътрешните ни първенства, са "Ботев", "Славия", "Локомотив" (Пловдив), "Монтана" и "Хасково".

В съобщението на комисията изрично се уточнява, че лиценз не може да се прехвърля, защото той предоставя правото на точно определено юридическо лице на базата на постигнати спортни резултати и изпълнени лицензионни критерии да участва в съответното футболно първенство.

ЦСКА и "Локомотив" правят всичко възможно да вземат лицензи навреме, но финансовото положение на "армейците" и дълговете им са десетки. "Железничарите" пък са в още по-неприятна ситуация, тъй като си заслужиха място в Европа, но няма да могат да се възползват от него.

dnevnik.bg