Важна среща за бъдещето на ЦСКА ще се състои днес по обед в офиса на Васил Божков. Бившият собственик на червените е поканил част от акционерите в клуба.

По неофициална информация на "Дневник" на срещата не е планирано да присъства никой от собствениците Ивайло Манджуков и Милко Георгиев. Преди два дни Манджуков обяви в обръщение, че е готов да прехвърли безвъзмездно акциите си на Божков.

"При ясно и публично обявенa воля и желание от страна на г-н Божков за придобиване на мажоритарния пакет акции на ПФК ЦСКА АД, заявяваме своята категорична и безкоpистна готовност да прехвърлим безвъзмездно мажоритарния пакет акции с цел финансово преструктуриране, оздравяване и осигуряване на устойчиво развитие на клуба", се казва в изявлението.

Един от миноритарните акционери в ЦСКА обясни за "Дневник", че проблем за сделка между сегашните собственици и Божков е желанието на Петър Манджуков да получи средствата, които е дал за клуба.

Твърди се, че ще се обсъжда вариант за създаване на ново дружество. От лицензионната комисия обявиха, че няма как при подобен ход клубът да тръгне директно от професионалния футбол. Тогава новият ЦСКА ще трябва да тръгне от аматьорските групи или да се постигне сделка с клуб, който има професионален лиценз.

При този вариант обаче е важно какви ще са действията на Маннджуков и Георгиев, които все още имат възможност да поставят начало на оздравителен процес в клуба. БФС даде срок на ЦСКА до 15 юни да подготви наново документите си, за да опита да получи лиценз за А група.

dnevnik.bg