Най-добрите български тенисистки Цветана Пиронкова и Сесил Каратанчева потвърдиха участието си на турнира в Истанбул.

Състезанието ще се проведе между 19 и 26 юли и е с награден фонд от 226 750 долара. Пиронкова ще влезе директно в основната схема, а Каратанчева най-вероятно ще започне от квалификациите. В публикувания от WTA списък на заявилите участие състезателки има 13 тенисистки от топ 50 на световната ранглиста, сред които и две бивши №1.

Винъс Уилямс ще се бори отновоза титлата, която спечели преди точно десет години в първото издание на надпреварата, а Йелена Янкович е другата бивша лидерка в класацията на WTA. Сред звездите на турнира ще бъдат и италианките Франческа Скиавоне и Флавия Пенета, както и миналогодишната финалистка Роберта Винчи, Даниела Хантухова и Доминика Цибулкова.

Комплексът, в който ще проведе турнира, посрещна и мъжката надпревара през април, която спечели Роджър Федерер. Турнирен директор както тогава, така и сега, е президентът на Българската федерация по тенис Стефан Цветков. Билети за състезанието ще бъдат пуснати в продажба по-късно този месец на официалната страница на турнира.

dnevnik.bg