Националният селекционер Ивайло Петев няма да прави промени в своя състав и ще пусне същите 11 от контролата срещу Турция и в мача с Малта. Решителната евроквалификация е тази вечер от 21.45 часа на стадион „Та Кали” на Рицарския остров. Единствено победата оставя нашите в играта за класиране на бараж за първенството на Стария континент догодина във Франция.

Стартовите 11 на Ивайло Петев няма да се различават от тези, които започнаха проверката с Турция, загубена с 0:4 в Истанбул в понеделник. На вратата ще е Божидар Митрев, а двойката централни защитници пред него ще е в състав Николай Бодуров и Александър Александров. Отдясно в отбрана ще действа Иван Бандаловски, а отляво – Йордан Минев. Няма изненади и при двойката опорни полузащитници – Владимир Гаджев ще партнира на капитана Светослав Дяков. Станислав Манолев ще заеме мястото отдясно в халфовата линия, а Михаил Александров ще играе отляво. Ивелин Попов ще играе зад нападателя Илиян Мицански.

Полузащитникът Георги Миланов, който се присъедини преди три дни към „трикольорите” след направен преглед в Германия ще остане на резервната скамейка. Причината – малкото тренировки с отбора. Има голяма вероятност той обаче да се появи в игра в хода на двубоя.

Стартовият състав на България срещу Малта:

Божидар Митрев – Иван Бандаловски, Николай Бодуров, Александър Александров, Йордан Минев – Светослав Дяков (к), Владимир Гаджев, Станислав Манолев, Ивелин Попов, Михаил Александров – Илиян Мицански

gong.bg