Цветана Пиронкова прескочи първия кръг на турнира в Бирмингам, след като отнесе с 6:2, 6:2 представителката на домакините Кейти Суон в първия си двубой на трева за този сезон.

Най-добрата българска ракета не срещна никакви трудности срещу 16-годишната англичанка и не допусна пробив в целия мач, който приключи за малко повече от час игра.

Двубоят започна по най-добрия начин за пловдивчанката, която проби на нула още в първия гейм.

Пиронкова беше убедителна при своите сервиси и затрудняваше максимално Суон при нейните подавания, но до нов пробив се стигна чак в седмия гейм.

При 5:2 българката пропусна три възможности да затвори сета, докато съперничката и стигна до брейкбол, който обаче не успя да реализира и в крайна сметка частта завърши с 6:2.

Вторият сет се разви по абсолютно идентичен начин и Пиронкова проби още в първия гейм, след което двете тенисистки разменяха подаванията си до 4:2. Българката направи четвъртия си пробив в мача за 5:2, след което сервираше за спечелването на мача.

Младата Суон показа дух и отрази три мачбола на българката, но силите и не стигнаха за нещо повече и пловдивчанката приключи срещата при четвъртата си възможност.

Във втория кръг Пиронкова ще има доста по-сериозна съперничка в лицето на германката Анжелик Кербер, която почиваше на старта като поставена под №4 в основната схема.

Българката няма да защитава точки в сезона на трева, тъй като през 2014 г. изигра едва два мача на любимата си настилка.

dnevnik.bg