Общо 37 часа бяха нужни на националния отбор по волейбол, за да стигне от Канада до Аржентина за предстоящите си мачове от Световната лига.

Два куфара на помощника на националния волейболен селекционер Пламен Константинов - Алесандро Пироли, бяха забавени в САЩ и не пристигнаха с отбора в Аржентина. През този уикенд отборът за интерконтиненталното турне от сезона във II дивизия на Световната лига гостува в Салта за два мача. Лошото за Константинов и щаба му бе, че в един от забавените куфари на Пироли е техниката за видеоразбори и наблюдение на състезателите.

Куфарите не отлетяха заедно с отбора от Атланта. В американския град бе една от спирките на ужасно дългото пътуване на волейболистите. Те тръгнаха от остров Принц Едуард, където играха с Канада. 12-часовият престой в Торонто бе съчетан с екскурзия до Ниагарския водопад. Последва полетът до Атланта. Оттам бе продължено до Буенос Айрес.

След преход от 1:30 часа с автобус до друго летище дойде ред за вътрешния полет до Салта и последните 2 ч път от общо 37. /БГНЕС