Чилийският съд освободи от ареста футболния национал Артуро Видал, който онзи ден катастрофира с личния си автомобил след употреба на алкохол.

В спортното "Ферари" на халфа на "Ювентус" бяха и съпругата и детето им, но всички са се разминали без наранявания след инцидента.

Първоначално Видал се опита да скрие, че е пил, но впоследствие призна вината си и се извини на всички чилийци за поведението си. "Моля за извинение целия народ на Чили. Срамувам се от това, което се случи. Инцидентът стана изцяло по моя вина. Ще дам максимума от себе си, за да спечелим "Копа Америка", каза през сълзи футболистът.

"Копа Америка" най-вероятно е и причината Видал да бъде освободен толкова бързо от ареста. Турнирът се провежда именно в Чили, а тимът води в класирането на група А заедно с Боливия и почти сигурно ще участва в следващата фаза на турнира.

Голмайстор на Чили е именно Видал, вкарал до момента три гола, два от които от дузпи. Съдът му отне шофьорската книжка за четири месеца и го задължи да се разписва ежемесечно в чилийското консулство в Милано, тъй като в Торино, където Видал играе, няма такова.

dnevnik.bg