Най-добрият български тенисист Григор Димитров ще бъде една от звездите на турнира във Вашингтон, обявиха организаторите.

Надпреварата ще се проведе в тенис център "Рок Крийк Парк" между 1 и 9 август. С това състезание за 24-годишният хасковлия ще започне сезонът на твърди кортове в САЩ, чиято кулминация е последният за годината турнир от Големия шлем - US Open.

Освен Димитров, другите официално обявени участници са олимпийският шампион Анди Мъри, световният номер 5 Кей Нишикори и шампионът от 2004 г. Лейтън Хюит. Пълният списък с участниците ще бъде публикуван на 22 юни.

Турнирът в столицата на САЩ е единственият от 13-те в категория "АТП 500", който се провежда в страната. Освен това е един от едва четирите в щатите, които включват едновременно надпревара и при мъжете, и при жените.

Наградният фонд в мъжкия турнир е 1.05 млн. долара, а на женският, който е от категория "Интернешънъл" - 220 хил. долара.

През миналия сезон Димитров отново беше заявил участие във Вашингтон, но се оттегли заради симптоми на грип.

Досега българинът два пъти е играл в американската столица. През 2014 г. стигна до четвъртфиналите, където загуби в два тайбрека от Томи Хаас, а през 2011 г. - до осминафиналите, където беше спрян от Янко Типсаревич.

Милош Раонич е действащият шампион при мъжете във Вашингтон, а при жените титлата през миналия сезон беше спечелена от рускинята Светлана Кузнецова. Желаещите да закупят билети за предстоящото издание на турнира могат да го направят чрез официалния сайт.

US Open сериите включват шест турнира в Северна Америка, предхождащи US Open. През тази година те са в Aтланта от 27 юли, във Вашингтон от 3 август, в Монреал от 10 август, в Синсинати от 17 август и в Уинстън-Салем от 24 август. US Open стартира на 31 август.

dnevnik.bg