Привържениците на ЦСКА от обединения фенклуб "Сектор Г" заявиха, че вече е регистрирано новото дружество "ЦСКА София". Документите са внесени от "Нове холдинг".

Новото дружество все още не се появява в сайта на Търговския регистър.

Привържениците продължават да подкрепят варианта за тръгване от А окръжна група с финансовата подкрепа на Васил Божков. Те са твърдо против преобразуване на "Литекс", "Локомотив" (София) или друг клуб в ЦСКА.

"Нашето решение е ЦСКА да започне от А окръжна група. Това е много тежко решение, което взехме, но то е следвствие от много неща, които се случват в нашия славен клуб. На срещата, която имахме, г-н Божков заяви: "Проект с Гриша Ганчев няма да се осъществи." Той обяви, че това се случва поради финансови причини", каза Емил Кънев от "Офанзива" пред "Тв7".

"Ние ясно заявихме, че обединение между ЦСКА и "Литекс" не желаем. Ние такъв клуб няма да подкрепим по никакъв начин. Обединен фенклуб "Сектор Г" са може би около 40 фенклубове и групи, които са на всеки мач на ЦСКА. Ние говорим от тяхното име. Активната част от феновете на ЦСКА сме на мнение, че клубът трябва да започне начисто. В днешно време честта, моралът и достойнството са забравени. Всеки гледа да мине през някаква вратичка. Ние решаваме да изберем този път, защото вярваме, че за ЦСКА едно пречистване ще помогне клубът да стане по-добър."

Според Кънев никой не се допитва до привържениците, а нещата се решават на по-високо ниво. "Явно хората над нас решават нещата. Призовавам тези хора да спрат това нещо", добави той.

"Ние сме ЦСКА, не сме "Литекс". Няма как да има два отбора ЦСКА. Нека да не слагаме каруцата пред коня. Ние се опитваме към днешна дата да изберем най-доброто за нашия клуб. Ние милеем за ЦСКА и действията ни са за благото на отбора. Тук не става дума само за спортни интереси, а са намесени и икономически интереси", каза говорителят на фенклуба Павел Маринов.

dnevnik.bg