Привържениците на "Локомотив" (София) се обявиха твърдо срещу евентуалното преобразуване на клуба в ЦСКА. В часовете след заседанието на изпълнителния комитет на БФС в понеделник се заговори, че Гриша Ганчев ще плати задълженията на червено-черните към НАП, клубът ще вземе лиценз за А група и след това ще бъде преобразуван в ЦСКА.

"Поради ред обстоятелства, ние сме последните, които знаем какво е "Локомотив". Наше е задължението и отговорността да го опазим чист и доколкото е възможно - неопетнен. Тази наша декларация е насочена към всички почитатели на футболната игра в България - наясно сме, че поради ред причини (отрицателен коефициент на интелигентност, завишена концентрация на алкохол в кръвта, тотална безхаберност, тотална корупция и т. н.), подобен текст не е във възприемателните способности на ръководителите на всякакви ПФК-та, БФС-та и пр. абревиатури. Поради гореизложеното се налага да обобщим в кратък и синтезиран вид: никога, по никакъв повод и на никаква цена не бихме и няма да приемем обединение/сливане/преименуване и т. н. с ЦСКА, ЖМСКА или който и да било друг клуб", пише в обръщението на привържениците на "Локомотив".

Те изразяват готовност да платят най-високата цена за изгонването на наложено им "недоразумение Николайчо Гигов", без да правят компромиси с принципите и ценностите си.

"Привържениците на "Локомотив" сме хора с гордост и достойнство. Няма как да е иначе при положение, че носим традициите на отбора на Котето и Начко, на Спиро Дебърски и Доктор Кох, на стотиците заслужили спортисти на "Локомотив", на прочутата Локомотивска школа. Нашата гордост, нашата чест и нашето достойнство не ни позволяваха до този момент да вземем отношение към безбройните сюжети, изнесени в медийното пространство, описващи фалити, сливания, придобивания, припознавания и други подобни глупости", добавят феновете.

Според тях професионалният футболен клуб, управляван от Гигов, е изпразнен от съдържание. "Бихме искали да напомним на ръководителите на т. нар. "професионален" футболен клуб, че сме "наблизо" и следим много внимателно случващото се с него. Готови сме да извървим пътя до края - дори това да означава "Локомотив" да не е част от професионалния футбол."

Привържениците изтъкват, че трябва да съхранят "Локомотив" заради предишните поколения, "които не допуснаха безумието "ЖСК Славия" преди повече от 40 години". "Факт: в онези години, само и единствено привържениците на "Локомотив" не позволиха отборът им да бъде изкуствено обединен с отбора на Строителни войски "Славия". допълват почитателите на червено-черния клуб.

Обединеният "Сектор Г" също се обяви против всякакви преобразувания на други клубове в ЦСКА. Те настояват за започване на чисто от А окръжна група.

dnevnik.bg