Гриша Ганчев обяви, че в действителност ще помогне на ЦСКА, но за да няма излишно напрежение сред феновете, клубът няма да променя името си и ще участва В група от следващия сезон.

"Понеже чета, че има голямо разделение между привържениците и симпатизантите на отбора, искам да кажа, че г-н Инджов ме е поканил за съдружник и аз ще приема заедно да възстановим името, марката и славата на този велик клуб. За да няма напрежение между привържениците, ние ще започнем участието си от В група, като запазим старото дружество с прилежащите му титли и успехи, без да се сливаме или обединяваме с друг отбор," заяви Ганчев пред Блиц.

Той сподели, че е пуснато запитване към БФС дали е възможно ЦСКА да стартира директно от Б група и увери, че ще направи силен екип, в който ще влязат доказали се професионалисти, няколко опитни играчи и млади български футболисти.

Според бизнесмена, случващото се с ЦСКА и "Локомотив" (София) е най-голямото престъпление спрямо българския спорт в последните 70 години. Той смята, че на двата тима не е бил даден никакъв шанс да погасят частично или цялостно задълженията си.

По темата с базите на отборите, около които се спекулира постоянно, Ганчев коментира: Не ни трябват нито концесии, нито каквото и да било от базите. Те са изключителна държавна собственост и според нас такива трябва да си останат. Нека Министерството на спорта определи размера на наема, който ние като клуб ще си плащаме на държавата. Естествено, ще създадем нормални условия за работа и подготовка за младите ни играчи."Ганчев заяви, че "Литекс" е доказана марка в българския футбол през последните 19 години и ще остане такава, а той вече няма нищо общо с клуба.

"Фирмата собственик на отбора няма нищо общо с мен, юридически не сме свързани от година и половина. "Литекс" има нови собственици и, както виждате, много добре си вършат работата. Очаквам да направят отлично представяне в европейските клубни турнири и следващото първенство да се борят за шампионската титла на България. Моето семейство, за разлика от мен, не са цесекари - те винаги ще си останат оранжеви. А аз ще съм и от двата отбора. Ако е грях, то признат грях, е половин грях," каза Ганчев.

dnevnik.bg