Скандалният бизнесмен Гриша Ганчев се опитва да сложи ръка на футболния гигант и носител на 31 титли ЦСКА, твърди "Меридиан мач".

Според запознати целта на подсъдимия за организиране на престъпна група, е да използва клуба като щит именно срещу съдебните процеси, които се водят срещу него.

В момента Ганчев е клиент на Темида заедно със сина си Данаил и още 8 души за укриване на данъци и закана за убийството на бившия директор на НАП Красимир Стефанов. Делото тръгна наскоро в Специализирания наказателен съд, а Ганчев дойде на заседанията заедно с няколко яки мъже, които завардиха съдебната зала и се опитаха да блокират достъпа на журналисти до нея. Наложи се съдът да се намеси и да разпореди медиите да влязат в залата.

Според запознати идеята на Ганчев е ако успее да се уреди за шеф на футболния гигант ЦСКА, да използва агитките на клуба за протести при следващите си идвания в съда.

На есен процесът срещу Ганчев познат като "Захарната афера" продължава. Според прокуратурата Ганчев е ръководил организирана престъпна група за укриване на данъци за над 700 хил. лв. чрез продажба на захар без фактури, произведена в заводите в Бургас и Девня, и че е отправил закани за убийството на тогавашния шеф на НАП Красимир Стефанов.

Всичко това е описано в 200 страници, като в криминално-мафиотски роман. Според събраните доказателства групата е действала от януари 2012 г. до задържането на шестима от участниците на 10 май 2012 г. Ако обвинението се докаже, може да се озове минимум за 5 години зад решетките. /БГНЕС