"Лудогорец" финализира трансфера на нападателя на "Цволе" Джоди Лукоки. Разградчани не съобщават срока на контракта и сумата, която ще бъде платена на холандския клуб.

Лукоки ще се присъедини към лагера на българския шампион в Австрия на 1 юли. 23-годишният играч има холандски паспорт и няма да заема квота за чужденец.

Нападателят е продукт на школата на "Аякс", където прекарва осем години. През 2010 г. подписва първия си професионален договор с тима от Амстердам. Той има 39 мача и 5 гола за три сезона в първия отбор на "Аякс". След това игра една година под наем в "Камбуур", преди през лятото на 2014 г. да бъде продаден на "Цволе".

През миналия сезон "Цволе" завърши на шесто място в холандското първенство и игра финал за Купата на страната, а Лукоки записа 20 мача и два гола във всички турнири.

Нападателят има мачове за младежките националния отбори на Холандия до 19, 20 и 21 години, но избра да играе за ДР Конго, където е роден. През тази година записа първите два си два мача с националната фланелка.

Лукоки е четвъртото лятно попълнение на "Лудогорец" след нападателя на "Ботев" Цветелин Чунчуков, канадския вратар Милан Борян, който игра за разградчани през есенния полусезон, и бразилския полузащитник Лукас Саша, който е бивш играч на ЦСКА.

В същото време "Лудогорец" обяви на официалния си сайт, че "до дни" ще обяви още два транфера - на футболисти от "именити клубове", които ще се присъединят към отбора в Австрия.

Междувременно разградчани се отказват от услугите на трима играчи от настоящия състав - Христо Златински, Юнес Хамза и Себастиан Ернандес. Тримата не заминаха за лагера в Австрия и вероятно ще им се търсят нови отбори.

Златински беше привлечен в "Лудогорец" през 2013 г., а миналото лято подписа нов договор. Според "Гонг" обаче новият старши треньор Бруно Рибейро вчера е съобщил на 30-годишния полузащитник, че няма да разчита на него.

Хамза пък беше взет миналото лято от "Ботев" под носа на "Стяуа", преди плейофния мач мач между българския и румънския тим за влизане в груповата фаза на Шампионската лига. Той обаче не успя да се наложи и записа скромните четири гола в 17 мача. През пролетта тунизиецът почти не попадаше в състава дори като резерва.

Ернандес, който е част от "Лудогорец" от 2012 г., записа едва три мача през есента, след което изкара пролетния полусезон под наем в "Черно море". Колумбиецът направи силни мачове за "моряците", но това очевидно няма да му донесе шанс за изява в тима от Разград. 

dnevnik.bg