Треньорът на националния отбор по волейбол, състезаващ се в Баку, Николай Желязков се надява със задружни усилия съставът да спечели европейските олимпийски игри. Българите постигнаха с борбеност победа с 3:2 срещу Полша и в неделя ще играят с Германия във финала.

"Искаме да се насладим на усещането, че ще играем в мача за златните медали. Разбира се, в неделя ще се борим за златото и лично аз няма да съм щастлив от среброто, защото когато загубиш големия финал на такъв турнир, остават смесени чувства и горчив вкус", каза Желязков.

"Убеден съм, че по-опитните играчи, които имаме в нашия състав, ще помогнат на по-младите да изпълнят задачата. Не искам да правя предсказания, искам да се борим с цялата си енергия и сърце", заяви треньорът.

Той определи мача с поляците като много емоционален. "Всички, особено играчите, ще си го спомнят доста дълго време. Много съм горд, че съм треньор на този отбор", добави Желязков.

"Момчетата се бореха през цялото време и не спряха дори за момент. Особено съм щастлив от отношението и от характера, които показахме. Дори и в най-трудните моменти бях уверен, че ще успеем в накрая", каза треньорът на волейболистите.

Решителната среща с Германия е в неделя в 11.00 часа българско време. 

dnevnik.bg