Българският национален отбор по волейбол излиза за златните медали от първите европейски олимпийски игри. Капитанът Тодор Алексиев и съотборниците му срещат Германия във финала в Баку.

Решителният мач от надпреварата започва в 11.00 часа българско време и ще бъде излъчен пряко по БНТ HD.

Националите се справиха с обичайния препъникамък - полуфиналите. В предишната си среща те проявиха устрем, желание и воля, за да спечелят с 3:2 срещу Полша.

Последната крачка изглежда още по-трудна. Не само защото е финал, а и заради съперника. Германците разчитат на титулярния си състав, който в последните години често се оказва неудобен за България.

Въпреки това целта е една. "Ще се борим за златото и лично аз няма да съм щастлив от среброто, защото когато загубиш големия финал на такъв турнир, остават смесени чувства и горчив вкус", каза треньорът Николай Желязков.

Воденият от него отбор е сплав от опитни играчи като Алексиев, Николай Николов, Светослав Гоцев и близнаците Братоеви и от талантливи състезатели, за които това е първи по-значим турнир.

"Убеден съм, че по-опитните играчи, които имаме в нашия състав, ще помогнат на по-младите да изпълнят задачата. Не искам да правя предсказания, искам да се борим с цялата си енергия и сърце", заяви Желязков.

dnevnik.bg