Парагвай се класира за полуфиналите на Копа Америка, след като изхвърли Бразилия след изпълнения на дузпи.

"Гуараните" изхвърлиха бразлиците на същата фаза от турнира и в предишното му издание през 2011 година.

В редовното време мачът завърши 1:1, а според правилника на турнира всичко трябваше да се реши от бялата точка, без да се играят продължения.

Робиньо даде аванс на "кариоките" още в 15-ата минута, но Дерлис Гонсалес изравни резултата в 72-ата минута след точно изпълнение на дузпа. При решаващите наказателни удари парагвайците се оказаха по-концентрирани и така си осигуриха място във финалната четворка.

В 15-ата минута Даниел Алвеш центрира прострелно в наказателното поле на Парагвай, където Робиньо бе оставен непокрит и отблизо разстреля Хусто Вияр. Бразилците доминираха до края на първото полувреме, но не успяха да създадат нещо опасно пред противниковата врата.

Второто полувреме започна с натиск на Парагвай и само шест минути след почивката Дерлис Гонсалес стреля много опасно от фаул, но Джеферсон успя да спаси. В 55-ата минута Едгар Бенитес центрира от корнер в наказателното поле на Бразилия, след което Нелсон Валдес стреля с глава, но над напречната греда. В 61-та минута отново Едгар Бенитес центрира от корнер, като този път опасно стреля Пауло Да Силва, но стражът на бразилците отново бе на мястото си.

Главният съдия Андрес Куня свири наказателен удар за Парагвай в 70-ата минута, след като Дерлис Гонсалес изпрати висока топка към Роке Санта Крус, а Тиаго Силва игра с ръка в единоборството между двамата. Зад топката застана Дерлис Гонсалес, който бе безкомпромисен и изравни резултата.

До края на мача двата отбора си размениха няколко опасни атаки, но така и не успяха да си отбележат повече голове, за да се стигне до дузпите. След по една точна дузпа на Фернандиньо и Освалдо Мартинес, Евертон Рибейро направи първия пропуск в мача, стреляйки вляво от вратата.

Виктор Касерес се възползва и така даде аванс на тима си. Жоао Миранда и Раул Бобадия не сбъркаха преди да дойде и втория пропуск за бразилцсите, дело на Дъглас Коща, който прати топката високо над напречната греда.

Роке Санта Крус пропусна първи за Парагвай и така даде надежди на "кариоките", които се разписаха чрез Коутиньо. Дерлис Гонсалес обаче не сбърка при последната дузпа за Парагвай и така прати тима си на полуфинал, където ще се изправи срещу Аржентина. Двата отбора вече играха един срещу друг в груповата фаза на турнира и завършиха наравно.

dnevnik.bg