Националният отбор на България по волейбол записа нова победа над Куба с 3:1 (25:19, 25:19, 19:25, 25:17) в мач от група 2 на Световната лига, игран в зала "Конгресна" на Двореца на културата и спорта във Варна. В събота вечерта българите отново победиха същия съперник, но още по-убедително - с 3:0.

"Лъвовете" изиграха пореден силен мач, в който не оставиха съмнение в превъзходството си над кубинците, като само собствените им грешки ги лишиха от успех на нула.

В първите два гейма възпитаниците на Пламен Константинов доминираха и не допуснаха гостите да се доближат в резултата в решаващите моменти и така си осигуриха комфортна преднина от 2:0.

Тя обаче им изигра лоша шега, тъй като в третата част видимо се отпуснаха и започнаха да правят куп непредизвикани грешки, включително и при изпълнение на сервис. Гостите се възползваха от това и успяха да се задържат в мача.

В решаващия четвърти гейм обаче българите се окопитиха и допуснаха напрежение само до първото техническо прекъсване, при което водеха с 8:7. След това дръпнаха с 16:10 при второто и до края на двубоя не изпуснаха преднината си.

Българите имат още два мача от груповата фаза, в които ще се изправят срещу Аржентина във Варна на 4 и 5 юли. Пет дни по-късно пък започва финалната фаза на турнира, който също ще се проведе в зала "Конгресна".

Крайното класиране в групата не е от значение за България, която се класира за финалната четворка директно като домакин.

dnevnik.bg