УЕФА може да подкрепи гръцките клубове заради финансовата криза в страната. Това заяви генералният секретар на европейския футболен съюз Джани Инфантино след заседанието на изпълнителния комитет в Прага.

По думите му клубовете в Гърция "се намират в много трудно положение заради нещо, за което не са отговорни".

Инфантино обясни, че те все още не са се обърнали към УЕФА за помощ. "Подобни случаи може да променят правилата в бъдеще", добави генералният секретар.

От УЕФА казаха, че първенецът "Олимпиакос" засега запазва мястото си в Шампионската лига, въпреки разследването, което се води срещу собственика му Евангелос Маринакис. По-рано този месец бизнесменът получи забрана да се занимава с футбол, но беше пуснат от ареста срещу гаранция от 200 000 евро и трябва да се явява в полицията за подпис на всеки 15 дни.

Маринакис е обвинен в ръководене на престъпна група за залагания, изнудване, подкупи и измами и уреждане на мачове в гръцкия футбол.

"Дисциплинарната комисия на УЕФА е дала временно разрешение на "Олимпиакос". В Гърция се води разследване и положението може да се промени. Както всички знаем, разследването може да отнеме известно време, но ние трябва да имаме категорични доказателства. Има правило, което автоматично изключва от турнира клуб, който участва в уреждането на мачове", каза Инфантино.

dnevnik.bg