"Литекс" допусна лек гол в края на мача, за да завърши 1:1 при гостуването на "Йелгава" в Латвия в първия мач от първия квалификационен кръг на Лига Европа.

Ловчанлии доминираха от самото начало до края, но попадението след изпълнение на тъч ги лиши от повече спокойствие преди втората среща в Ловеч.

Васил Божиков откри резултата в 50-ата минута след центриране от корнер на Асприля. В 84-ата минута Олегс Малашенокс отклони измежду петима играчи на "Литекс" топката, която прелетя около 20 метра от изпълнение на тъч.

През първото полувреме "Литекс" доминираше  и създаде няколко положения, предимно след центрирания. В 24-ата минута след центриране от левия фланг в наказателното поле на домакините топката стигна до Бьорн Маарс Йонсен, но неговият удар мина край страничната греда.

При следващата атака колумбиецът Данило Асприля подаде на Румен Руменов, но той от близко не успя да отклони топката във вратата. А в 33-ата минута португалецът Арсенио проби по левия фланг, навлезе в наказателното поле и стреля точно, но вратарят на домакините Каспарс Искенс спаси.

Домакините имаха само едно положение през първата част - в 33-ата минута след грешка в защитата Вячеслав Сушкин излезе срещу Винисиус Баривиейра и стреля, но ударът му попадна в ръцете на вратаря.

И второто полувреме започна с атаки на българския отбор и логично резултатът беше открит. В 50-ата минута колумбиецът Данило Асприля центрира от ъглов удар и включилият се в атаката защитник Божиков надскочи двама играчи и с глава заби неспасяемо топката в мрежата въпреки отчаяния плонж на вратаря Каспарс Икстенс.

И след гола българският отбор беше по-добрият на терена, но а изравнителният гол дойде нелогично.

В малкото оставащо време играчите на "Литекс" атакуваха, но не успяха да стигнат до опасно голово положение и логично последният съдийски сигнал на португалеца Тиаго Мартинс прозвуча при резултат 1:1.

dnevnik.bg