Селекционерът Пламен Константинов поиска националният отбор по волейбол да се класира за финалния турнир на Световната лига и по заслуги, след като вече го направи по право като домакин.

Затова той иска победи срещу Аржентина в последните мачове от груповата фаза във Варна в събота и неделя. Според него юнжоамериканците са по-стойностен отбор от лидера в групата Канада.

"Би било хубаво, независимо че сме се класирали за финалите практически, да се класираме и по заслуга - т.е. да спечелим нашата група", каза още Константинов. Той допълни, че тъй като отборът играе пред собствена публика, не иска да разочарова феновете.

"Очаквам стойностен сблъсък. Двата мача срещу Аржентина са последна проверка преди финалната четворка на турнира. Аржентина е по-добрият състав от Канада и това е отличен вариант да се видя къде е националният ни отбор", каза  още Константинов.

Той добави, че в аржентинския тим е подсилен с играчи, които не са участвали в първите два мача между двата отбора.

Капитанът на националния отбор Владимир Николов допълни, че очаква два много тежки мача през уикенда. Според него гостите са добър отбор ще е трудно от спортно-техническа гледна точка да бъдат победени. "Готови сме и ще направим всичко възможно да спечелим и двата мача", обобщи Николов.

"Предстоят ни последните два мача в Световната лига и се нуждаем от една победа, за да влезем във финалите", заяви треньорът на Аржентина Хулио Веласко. Той призна, че трудно ще постигнат победи, защото българският състав е с всичките си играчи, а не както при гостуването в Аржентина.

Мачовете между двата отбора от група С на втора дивизия са в събота и неделя в зала "Конгресна" на Двореца на културата и спорта във Варна.

Дневник