Швейцарецът Фабиан Канчелара прекрати участието си в Обиколката на Франция. Колоездачът е с фрактура на два прешлена след тежкото падане в третия етап.

Канчелара, който носеше жълтата фланелка след втория етап, претърпява подобен инцидент за втори път тази година. Той се надяваше, че ще може да продължи в Тур дьо Франс, но изследванията показаха, че това няма да се случи.

"Това е невероятно разочарование за мен. Отборът беше в ритъм с жълтата фланелка и бяхме силно мотивирани да я защитим", каза състезателят на "Трек".

"Имахме много падания и контузии от началото на сезона и най-накрая прекарахме прекрасни 24 часа, но сега отново се върнахме към лошия късмет. Един ден печелиш, на другия губиш", добави Канчелара.

Преди старта на Тур дьо Франс швейцарският колоездач заяви, че това може да бъде последното му участие във Франция. Договорът му с "Трек" изтича в началото на следващата година.

Уилям Боне - французин от отбора на "Еж Дю Же", е в по-тежко състояние. Той също има фрактури на гърба и врата и се наложи спешна операция.

dnevnik.bg