Централният блокировач Светослав Гоцев е поредният контузен в националния отбор по волейбол преди финалите във втора дивизия на Световната лига.

24-годишният играч е изкълчил левия си глезен по време на вчерашната тренировка на тима и със сигурност ще пропусне двубоите във Варна на 10 и 11 юли.

Гоцев беше един от тримата играчи от състава, спечелил сребърните медали на европейските игри в Баку, които Пламен Константинов повика за Световната лига. Центърът имаше проблем с глезена непосредствено преди заминаването за Азербайджан, а вчерашното изкълчване е влошило травмата му.

За негов заместник е повикан Красимир Георгиев, който вече отпътува за Варна и още днес трябва да се присъедини към тима.

Гоцев е вторият играч, който със сигурност пропуска финалите след Тодор Скримов. Посрещачът е с частично разкъсване на мускул на прасеца на десния крак.

До последно под въпрос ще бъде и центърът Теодор Тодоров, който е със счупен нос. От щаба на отбора съобщиха, че ще решат в последния момент дали ще вземе участие в полуфинала срещу Белгия. Двубоят е в петък от 17.30 часа.

Разпределителят Андрей Жеков също получи контузия в последния мач от груповата фаза срещу Аржентина, но се очаква да е на разположение на Пламен Константинов.

dnevnik.bg