Лионел Меси може за постоянно или временно да прекрати участията си с националния отбор на Аржентина заради агресивни коментари по негов адрес след загубения финал на Копа Америка от Чили.

По информация на аржентинския вестник "Оле", цитиран от испанския всекидневник "Ас", Меси се чувства "наранен от серия от лични атаки", провокирани от представянето му. Голмайсторът на "Барселона" многократно беше обвиняван за неспособността си да пренесе в националния отбор постоянната форма, която демонстрира в мачовете си за испанския шампион.

Четирикратният носител на "Златната топка" все още не е взел окончателно решение дали да се оттегли от селекцията на Тата Мартино. Според "Ас" обаче той е разочарован много повече от критиките, отколкото от поредния загубен финал с националната фланелка.

Предполага се, че Меси обмисля дали да участва в приятелските мачове на Аржентина през септември, а може дори и да пропусне някои от квалификациите за световното първенство в Русия през 2018 г.

Това не е първият път, когато 28-годишният Меси е близо до напускане на националния отбор. След края на световното първенство през 2006 в Германия нападателят отново пожела да си вземе почивка, но в крайна сметка пропусна само един двубой на "албиселесте".

dnevnik.bg