Анди Мъри и Роджър Федерер се класираха за полуфиналите на "Уимбълдън". В спора за място във финала двамата ще се срещнат помежду си в петък.

Любимецът на публиката Мъри се наложи с 6:4, 7:5, 6:4 срещу Вашек Поспишил. Федерер също спечели в три сета след 6:3, 7:5, 6:2 срещу Жил Симон.

Шотландският тенисист имаше нужда от 2.13 часа, за да победи Поспишил. Мачът два пъти беше спиран заради дъжд.

"Беше трудно, няколко пъти трябваше да спираме. Играх добре. В някои моменти той сервираше изключително добре. В края на втория сет опитах да променя позицията си при ретурите", обясни Мъри. По думите му мачът с Федерер в петък ще е напълно различен.

Швейцарецът изигра много силен мач и напълно заслужи мястото си в следващия кръг. Единственият момент в мача, в който Симон се противопостави на рекордьора по титли в Големия шлем, беше при пробива му в края на втория сет. Това беше първият пробив, който Федерер допуска от 68 сервис гейма на "Ол Инглънд клъб".

Последната титла на Федерер от "Уимбълдън" е от 2012 г. Тогава той спечели срещу Мъри. "И двамата искаме да гледаме към онова лято. Ако предварително знаехме, че аз ще спечеля "Уимбълдън", а той олимпийските игри, щяхме да се съгласим. Това беше прекрасно лято за нас", каза Федерер.

dnevnik.bg