Българските участници в Лига Европа, които вече започнаха сезона, се подготвят за решителната втора крачка в първия квалификационен кръг. "Литекс" и "Берое" излизат със задачата да оправдаят статута си на фаворити и да влязат в следващата фаза.

Отборът от Ловеч трябва да е внимателен в домакинството си на "Йелгава". В първата среща преди седмица оранжевите играха по-силно, но изпуснаха победата си си тръгнаха с 1:1 от Латвия.

Красимир Балъков предупреди, че мачът няма да е лесен. "В днешното време всеки отбор иска бял хляб да яде, но ние ще дадем всичко от себе си. Ще играем агресивно, ще търсим бързо да решим нещата, но ако това не стане, ще трябва да имаме малко повече търпение. Все пак имаме предимство след това 1:1 в Латвия. В никакъв случай няма да подценяваме гостите. Футболистите виждат, че независимо от кой кръг започваш, всеки един отбор дава всичко от себе си и иска да постигне нещо. Ние имаме начин на игра, който искаме да реализираме и да постигнем позитивен резултат", каза треньорът на "Литекс".

Той включи в групата новопривлечения Диого Виана. Футболистът няма да е титуляр, защото изостава в подготовката. Мачът е в 20.45 ч. в Ловеч.

По-близо до крайната си цел е "Берое". Старозагорци спечелиха с 2:0 гостуването си на "Атлантас" в Литва, но Петър Хубчев призова за внимание.

"Важно е ние да подходим сериозно към мача. На мен ми се иска момчетата да излязат, все едно че резултатът от първия мач е 2:0 за "Атлантас". Трябва да търсим гол, по възможност в началото на мача, за да стане малко по-спокойно. Абсолютна грешка ще бъде, ако подценим някой от противниците си, без значение дали в Лига Европа или в първенството на България", заяви Хубчев.

Срещата в Стара Загора започва в 20.00 часа. При успех в следващия кръг "Берое" ще срещне датския "Брьондби".

dnevnik.bg