"Реал" (Мадрид) се договори за продажбата на вратаря Икер Касияс на "Порто", а сделката ще бъде обявена до часове според вестник "Марка".

Мадридският спортен всекидневник публикува историята със заглавие "Има сделка", за да обяви приключването на преговорите между двата клуба. Според вестника изпращането на клубната икона ще бъде в петък.

Касияс се присъедини към "Реал" (Мадрид) като дете и е един от най-титулуваните футболисти в историята му. Той спечели пет пъти титлата на Испания, две купи на страната и три пъти Шампионската лига.

На 34 години той има 725 мача за "Реал" от 1999 г., но в последните години формата му спадна и той загуби титулярното си място първо при Жозе Моуриньо.

Съотборникът му Дани Карвахал, който в сряда подписа нов договор с клуба, подкрепи своя вратар за решението му да отиде в Португалия. "Имам изключителни отношения с Касияс и ако е взел решение, мисля, че това е най-доброто за него", написа той.

При това положение все по-актуален става въпросът с намирането на още един вратар за "Реал", като погледите са насочени към Давид де Хея от "Манчестър юнайтед".

dnevnik.bg