Българският национален отбор по волейбол влиза в същинската част от предизвикателството си в Световната лига. Воденият от Пламен Константинов състав приема във Варна финалите във втората група.

България излиза срещу Белгия в първия полуфинал в 17.40 часа. След това Аржентина и Франция ще определят втория финалист.

Задачата е ясна и е само една - първото място. "Основната цел пред тима ни е спечелване на финалния турнир. Знаем, че ще бъде много трудно, тъй като разликата между отборите във финалната четворка е малка. Всеки може да спечели", каза Константинов.

Големите проблеми пред него са свързани с контузиите в състава. Тодор Скримов и Светослав Гоцев пропускат финалите, а Теодор Тодоров до последно ще е под въпрос.

Българският отбор, осигурил си предварително място във финала като домакин, имаше доста време да се подготви. Константинов, от своя страна, използва възможността да даде шанс на повече състезатели.

Решителната фаза е важна за България, защото може да отвори вратите към връщане в елитната група. Ако спечели финалния турнир, отборът веднага ще пътува за големите финали на Световната лига в Рио де Жанейро, където на 15 юли ще играе с Бразилия, а два дни след това и със САЩ.

Евентуален триумф във Варна ще е важен и от психологическа гледна точка преди най-важното събитие за сезона - европейското първенство, на което България е домакин съвместно с Италия през октомври.

dnevnik.bg