Българският национален отбор по волейбол загуби от Франция във финала на Втора дивизия на Световната лига с 0:3 гейма /16:25, 20:25, 21:25/.

В зала "Конгресна" във Варна момчетата водени от селекционера Пламен Константинов се борят за завръщане в Първа дивизия през следващия сезон и за участие в тазгодишната Финалната шестица на Световната лига, която е през следващата седмица в Рио де Жанейро.

България победи Белгия в петък вечер в първия полуфинален сблъсък, а по-късно Франция надви Аржентина. По-рано днес Аржентина спечели третото място във финалния турнир във Варна.

Двубоят стартира равностойно, като с мощна атака на Тодор Алексиев България поведе с 4:2 точки. Съперникът изравни до 5:5 и с изненадваща атака на Ървин Нгапет поведе с 6:5 точки. Първото техническо прекъсване в гейма дойде при резултат 8:7 за гостите. Със стабилна игра в защита и на блокада французите дръпнаха с 11:8.

Използвайки блокадата си и при последвал добър начален удар Франция поведе с 15:10 точки. Последва нов силен сервис на Кевин Льо Ру и французите излязоха напред с 6 точки - 16:10. С мощен начален удар на Ники Николов и атака на Алексиев, България намали до 12:16. Пропуските в играта на националите обаче доведоха до 20:13 в полза на съперника. Французите се възползват максимално от нестабилното посрещане на българите и поведоха с 23:15 точки и спечелиха първия гейм с 25:16 точки.

Gong.bg