ЦСКА спечели първата си победа по време на подготовката си за новия сезон. Червените се наложиха с 2:0 срещу втория отбор на "Литекс".

Головете вкараха Костадин Хазуров от дузпа в 25-ата минута и Преслав Йорданов в 78-ата.

Преди четири дни ЦСКА започна контролите си със загуба с 0:1 от "Спартак" (Плевен). Двубоят с втория отбор на "Литекс" беше втората приятелска среща от лагера в Тетевен и след нея съставът се завръща в София. В събота предстои мач с друг отбор от Б група - "Оборище", който ще е в 17.00 часа на "Българска армия".

Треньорът Христо Янев пусна като титуляри част от по-опитните играчи, сред които Александър Бранеков, Борис Галчев, Иво Иванов и Хазуров.

Първото по-добро положение беше за червените в 19-ата минута. Тогава Александър Александров напредна по дясното крило и пусна към Хазуров, който стреля, но вратарят Александър Иванов спаси. Шест по-късно Галчев изведе нападателя и той беше фаулиран от стража в наказателното поле. ЦСКА получи дузпа, а Хазуров беше точен.

Малко след това Реян Даскалов от "Литекс" потърси изненада, но Анатоли Господинов се справи.

ЦСКА направи пропуск в началото на второто полувреме. Милен Кикарин центрира в наказателното поле, а Григор Долапчиев стреля, но не улучи вратата. Последваха по-спокойни минути с малко положения. В 71-ата Йорданов пробва да вкара за "Литекс", но топката мина покрай дясната греда.

Червените увеличиха преднината си в 78-ата минута. След ъглов удар се получи разбъркване и Преслав Йорданов отблизо вкара за 2:0. Малко по-късно отново дошлият от "Локомотив" (София) футболист можеше да отбележи, но вратарят на съперника спаси.

dnevnik.bg