Ръководството на "Реал" (Мадрид) вече има резервен вариант за привличането на Давид де Хеа, ако настоящият клуб на вратаря "Манчестър юнайтед" не пожелае да го продаде това лято.

Белите са решили да си осигурят лоялността вратаря, въпреки че самият той многократно сподели, че иска да се прибере в родината си и да заиграе на "Сантиаго Бернабеу".

Между клуба и футболиста е сключено споразумение, според което вратарят ще получи 5 млн. евро срещу задължението след година да премине на "Сантиаго Бернабеу".

С този договор за ексклузивитет на стража се забранява да подписва нов договор с англичаните и изобщо да преговаря с други клубове.

Въпросните 5 млн. евро се равняват на годишната заплата, която вратарят би получавал в мадридския клуб.

Трансферът на Де Хеа се превърна в една от големите трансферни саги в европейския футбол през това лято, а "Юнайтед" и "Реал" от месеци се опитват да постигнат някаква договорка.

Според испанския вестник "АС", ръководството на "червените дяволи" са свалили цената на 24-годишния страж до 35 милиона евро, която е по-близо до първата официална оферта на стойност 30 милиона евро, която испанският гранд отправи.

Първоначално от "Олд Трафорд" бяха обявили, че Де Хеа струва около 46 милиона евро, което се струваше прекалено много за "Кралския клуб".

dnevnik.bg