Домакинът на финалите на Световната лига по волейбол Бразилия запази шансове за класиране за полуфиналите, след като се наложи трудно с 3:1 над настоящия шампион САЩ.

Пред 10 хиляди екзалтирани фенове в "Мараканизиньо" възпитаниците на Бернардо Резенде взеха първия гейм с 28:26. Втората част също бе много равностойна, но в края и американците успяха да поведат с 21:18 и да затворят гейма с 25:22.

Третият и четвъртият гейм също бяха изключително оспорвани, но в крайна сметка бяха спечелени от домакините с 25:22 и 27:25, като ключова се оказа силната игра на "селесао" в защита.

Най-резултатен за Бразилия беше Лукарели, който записа 21 точки. Евандро добави 16, докато за американците Матю Андерсън реализира 30.

В класирането в групата води Франция с три точки, пред Бразилия също с три точки и САЩ без актив. Победа на "американците" в последния им мач с 3:1 гейма срещу Франция обаче би изравнила напълно показателите на трите отбора.

В другата група световният шампион Полша се класира за полуфиналите, след като се наложи с 3:1 (27:15, 27:25, 20:25, 25:20) над Италия в първия си мач от турнира.

Най-резултатни за победителите бяха Михал Кубяк и Бартош Курек, които записаха съответно 19 и 18 точки. За Италия Филипо Ланца остана с 14.

Ако иска да продължи в следващата фаза, Италия трябва да се надява по-късно днес Полша да победи Сърбия, без значение с какъв резултат.

dnevnik.bg