"Берое" победи с 2:1 "Локомотив" (Пловдив) като гост и така остави "смърфовете" без спечелена точка и след втория кръг на А група.

Головете за успеха вкараха Игор Джоман в 17-ата и Жуниор Мапуку в 78-ата минута. За домакините пък бе точен голмайсторът на тима Мартин Камбуров от дузпа в 32-ата минута.

Мачът започна с равностойно владеене на топката, но без особени опасности пред никого от вратарите. В 17-ата минута "Берое" създаде първата си сериозна опасност, която успя и да реализира. След разиграване между Спас Делев и Атанас Зехиров, вторият в наказателното поле, където Джоман стерля с плътен шут и не остави шанс за реакция на Теодор Скорчев.

Няколко минути по-късно Неманя Милисавлевич можеше да удвои за гостите, но опасен негов удар срещна гредата и излезе в аут.

В 32-ата минута Венцислав Василев игра с ръка в наказателното поле и главният съдия Станислав Ставров отсъди дузпа. Ветеранът Камбуров не трепна и прати хладнокръвно топката в мрежата.

До почивката и в първите минути на второто полувреме "Берое" беше по-активен и няколко пъти беше близо до гол, но той така и не падна. След 55-ата минута и двата тима намалиха темпото и предимно играеха в центъра на терена.

"Локомотив" стигна до най-чистото си положение в 75-ата минута. Камбуров започна атака през центъра, подаде на Бирсент Карагерен, чийто шут бе отразен, но топката все пак стигна до Оливие Боне. Халфът обаче направи фарапантен пропуска и вместо да вкара топката във опразнената врата, той я прати високо в аут.

Две минути по-късно "Берое" нанесе своя удар и вкара втори гол. Георги Андонов елиминира защитата на "смърфовете" със страхотен пас, който Мапуку сам срещу Скорчев. Нападателят преодоля вратаря и оформи крайния резултат с прецизен изстрел.

До края на мача Делев и Мапуку пропуснаха добри възможности да решат всичко в мача, но вместо това допуснаха домакините да извършат финален щурм, който доведе до няколко сериозно положения за "смърфовете". Разбъркванията в полето на гостите доведоха до едно изчистване от голлинията и сериозен пропуск на Камбуров.

Повече голове нямаше и така старозагорци взеха първите си три точки за сезона, след като в първия кръг направиха нулево равенство с новака "Монтана". 

Дневник