Мениджърът на "Челси" Жозе Моуриньо не познава умора, когато се стигне до словесна война с друг треньор. Този път обаче португалецът премина границите на добрия тон и се подигра с теглото на новия наставник на "Реал" (Мадрид) Рафаел Бенитес.

Повод за коментара на Моуриньо беше изказване на съпругата на испанеца Монсерат Сеара. Тя заяви в испанските медии, че мъжът й отново трябва "да оправя бъркотиите", оставени от португалеца, както е било в "Интер" и "Челси".

"Дамата е леко объркана. Нейният съпруг отиде в "Челси", за да замени Роберто ди Матео, а в "Реал" наследи Карло Анчелоти. Единственият клуб, в който той ме е наследил, е "Интер", където за шест месеца разруши най-добрия отбор в света", каза Моуриньо.

"Ако тя се грижеше повече за диетата на своя съпруг, нямаше да има време да говори за мен", допълни в типичния си стил мениджърът на "Челси".

Португалецът изведе "Интер" до требъл през 2010 г., след което напусна в посока "Реал". След него Бенитес спечели световното клубно първенство и Суперкупата на Италия, но беше уволнен през декември.

Между освобождаването на Моуриньо от "Челси" през 2007 г. и назначаването на Бенитес през 2012 г. пък имаше пет години и седем мениджъри. В "Реал" португалецът беше начело до 2013 г., а испанецът пое тима това лято.

Между двамата има остра вражда от периода, когато водеха големи битки с "Ливърпул" и "Челси" в Шампионската лига.

dnevnik.bg