"Левски" обяви финализирането на договора за генерално спонсорство с "Виваком". Двете страни ще си партнират в рамките на следващата календарна година, съобщиха сините на официалния си сайт.

Повече подробности около контракта ще бъдат дадени на пресконференция през август. Очаква се тогава да стане ясно дали "Виваком" ще стане четвърти главен акционер в клуба, за което загатна Тодор Батков на прощалната си пресконференция.

Сините ще излязат с логото на новия си спонсор върху екипите още в утрешния мач срещу шампиона "Лудогорец" в Разград.

"За нас е чест, че "Виваком" става партньор на "Левски" в изпълнение на амбициозната ни програма да преследваме върха и да върнем позициите си на най-популярен и успешен клуб в последното десетилетие", каза изпълнителният директор на клуба Константин Баждеков.

"Надявам се, че с нашето партньорство ще издигнем авторитета и на двете страни, така че да покорим всяка поставена пред нас цел и задача. Вярвам, че успехът ще е водещ в нашето партньорство", допълни той.

По-рано този месец мажоритарният собственик на фалиралата КТБ Цветан Василев обяви в личния си сайт, че БТК чрез марката си "Виваком" ще стане спонсор на "Левски" с обща сума 6 милиона лева след натиск на Делян Пеевски и Александър Сталийски.

Докато КТБ беше действаща, а БТК попадаше в орбитата на Василев, телекомуникационната компания спонсорираше "Ботев" (Пловдив). Сега компанията е под контрола на ВТБ, чиито представители в България са братята Милен и Георги Велчеви.

С изявлението си Василев задълбочи съмненията около новите собственици на "Левски". Смята се, че Сталийски от близкия до Бойко Борисов кръг "Котараците" е представляван от Иво Тонев. А адвокат Александър Ангелов е определян като представителя на депутата от ДПС Делян Пеевски, въпреки че самият той отрича.

dnevnik.bg