Днес ще бъде даден старт на финалната битка за влизане в групите на Шампионската лига.

Въпреки че българското участие в турнира приключи още във втория квалификационен кръг с ранното отпадане на "Лудогорец", България все пак ще има свои представители и в тази фаза.

Валери Божинов започна по страхотен начин сезона за новия си тим "Партизан" и вече има четири попадения с екипа на "гробарите", но признава, че голямата му цел е пробив в европейските турнири.

За да стане това обаче, сръбският шампион ще трябва да се справи с кошмара на българските отбори БАТЕ (Борисов), който е домакин в първата плейофна среща.

"Ще бъде тежко. БАТЕ е добър отбор, който всяка година играе в Шампионската лига. Но мисля, че е дошло време "Партизан" да направи нещо велико, както е било преди пет години", допълни българският нападател, визирайки последното участие на сърбите в групите на Шампионската лига.

"Вярвам в отбора, вярвам в себе си. Мисля, че всичко ще бъде ок. Дано да имаме късмет да играем в Шампионската лига. Точно за това дойдох в "Партизан", каза още Божинов и си пожела да отбележи гол, но не обикновен, а "важен гол", с който да класира тима от Белград в групите на най-силния клубен турнир.

Наставникът на казахстанския "Астана" Станимир Стоилов вече има един пробив в Шампионската лига начело на "Левски", но сега ще има шанс да повтори успеха си. Неговият тим се изправя срещу "Апоел" (Никозия) и ще бъде домакин в първата среща между двата тима.

"При мачовете в Европа всички хора се обединяват и стадионите се пълнят. Предишният път имаше 30 хиляди, беше приятна гледка. В крайна сметка футболът е за хората, да носи радост", сподели Стоилов за настроенията в страната.

Българският национал Георги Миланов също има шансове за пробив в групите, като последната пречка пред неговия ЦСКА (Москва) е португалският гранд "Спортинг", който ще е домакин в първия мач от плейофа.

Най-интересният за феновете сблъсък от днешната програма на турнира безспорно ще бъде домакинството на "Манчестър юнайтед" срещу "Брюж", с което "червените дяволи" слагат старта на тазгодишното си участие в кампанията.

Последният двубой днес е между "Лацио" и "Байер" (Леверкузен), а началният час на мачовете е 21.45 часа българско време, с изключение на домакинството на "Астана", което стартира в 19.00 часа. 

dnevnik.bg