"Барселона" бе далеч от мечтания обрат срещу "Атлетик" (Билбао) и след 1:1 в реванша между двата тима на "Камп ноу" баските вдигнаха втората си Суперкупа на Испания.

В първия мач "Атлетик" отнесе европейския шампион с 4:0 в Билбао и така превърна ответния двубой в протоколен.

Голът за домакините в днешния мач отбеляза Лионел Меси в 43-ата минута. В 57-ата каталунците останаха с човек по-малко след изгонването на Жерар Пике, а изравнителния гол за баските отбеляза Ариц Адурис четвърт час преди края.

В стартовия състав на Луис Енрике направи впечатление отсъствието на вратаря Марк-Андре тер Стеген, който пази в първата среща, а мястото му под рамката на вратата бе заето от Клаудио Браво.

Резултатът в мача бе открит след чудесна атака, при която Иван Ракитич подаде на Луис Суарес а той с глава намери Лионел Меси. Той овладя на гърди, а след това отблизо се разписа за 1:0.

В 56-ата минута Жерар Пике получи своя първи червен картон от 19 януари 2013 година насам заради бурната си реакция срещу страничния съдия. Това означава, че защитникът ще пропусне старта на сезона в Примера дивисион в края на тази седмица.

В 74-ата минута Ариц Адурис сложи края на всички надежди на каталунците, след като вкара при добавка след собствения си изстрел в Клаудио Браво, който изби топката право в краката на противниковия футболист.

В 86-ата минута гостите също останаха с човек по-малко. Съдията Карлос Веласко показа директен червен картон без колебание и на Кике Сола, заради грубо влизане в краката на Масчерано.

dnevnik.bg