Миналогодишният шампион Роджър Федерер започна с безпроблемна победа участието си на турнира от сериите "Мастърс" в Синсинати. Носителят на рекордните шест титли от надпреварата се класира за третия кръг, след като победи испанеца Роберто Баутиста Агут с 6:4, 6:4 само за 69 минути.

За швейцареца това беше първи мач от загубата срещу Новак Джокович във финала на "Уимбълдън".

Федерер демонстрира блестящ начален удар и не позволи на съперника да стигне до точка за пробив в целия мач. 34-годишният швейцарец спечели 95% от точките, след като вкара първи сервис  и 71% след втори.

Баутиста Агут показа борбеност и спаси цели осем точки за пробив. Испанецът обаче се пропука два пъти на свой сервис, което се оказа напълно достатъчно за Федерер да запише рутинна четвърта поредна победа без загубен сет срещу 22-ия в световната ранглиста.

Шесткратният шампион показа много агресивна игра и посрещаше дълбоко в корта сервисите на съперника. Световният номер 3 спечели 29 точки от ретур в десетте гейма, в които Баутиста Агут сервираше и общо 69 от разиграните 121 в мача.

В спор за място на четвъртфиналите Федерер ще се изправи срещу победителя от мача между Кевин Андерсон и Джак Сок.

Освен швейцареца в третия кръг при мъжете са още петима тенисисти - Григор Димитров, Марин Чилич, Томаш Бердих, Александър Долгополов и Иво Карлович. Днес трябва да се изиграят останалите десет срещи от втория кръг.

В същото време в турнира при жените поставената под №2 Мария Шарапова се отказа заради невъзстановена травма в десния крак. Тя се контузи преди турнира в Торонто, където също отказа участие.

Рускинята не е играла от полуфиналите на "Уимбълдън", когато загуби от Серена Уилямс на 9 юни. През този сезон тя има само десет турнира.

Мястото на световната №2 ще бъде заето от щастливата губеща от квалификациите Мария Лучич Барони от Хърватия, която ще играе във втория кръг с Варвара Лепченко от САЩ.

Още една шампионка от Големия шлем се отказа от турнира в Синсинати - Винъс Уилямс. 35-годишната американка трябваше да играе с Ана Иванович, но заради вирусно заболяване се оттегли от надпреварата.

По този начин Иванович стана първата, която се класира за третия кръг. Сръбкинята очаква победителка от мача между Слоун Стивънс и Мона Бартел.

dnevnik.bg