"Локомотив" (София) няма да продължи участието си във В група, разкри изпълнителният директор в оставка на клуба Ивайло Аспарухов.

Той е провел поредна среща с единия от двамата собственици на "железничарите" - Петър Касев, след която е станало ясно, че тимът няма да се яви за мача си с "Миньор" (Перник) в неделя.

Това ще бъде втора поредна служебна загуба за червено-черните и те вероятно ще бъдат извадени от третия футболен ешелон заради липсата на финансови средства.

"Големият бизнесмен" Петър Касев не може да осигури 20 хил. лева, за да продължи "Локомотив" участието си в първенството. Искам да го попитам що за президент е той, така ли управлява фирмите си, ако ги има изобщо, и кой му е дал пари, за да се прави на това, което не е. "Локомотив" върви към фалит. Няма да можем да организираме мача с "Миньор" (Перник) през уикенда, а и няма как да назначим нов треньор и да платим на футболистите. Явно циркът на Касев приключи," заяви Аспарухов.

"През цялото това време се опитвах да спася клуба, да се успокоят нещата и "Локомотив" постепенно да се изправи на крака. Този човек ми обеща всичко, което му казах, че е необходимо за нормалното съществуване, а на практика няма нищо. Всичко, което опитах, беше с цел да се спаси отборът", каза още бившият футболист на "железничарите".

"Както казах и преди, аз не съм на страната на тези т.нар бизнесмени, а съм на страната на нашият, 86-годишен "Локомотив". Исках да помогна, но явно бях излъган жестоко. Този фалшив човек Касев ни забърка всички в ужасна сценка," завърши Аспарухов.

dnevnik.bg