Българският тенисист Григор Димитров изигра силен мач, но загуби с 6:4, 6:7 (3), 5:7 от Анди Мъри в третия кръг на турнира от сериите "Мастърс" в Синсинати. Хасковлията остана на крачка от победата, като не успя да се възползва от възможностите си.

Той водеше с 6:4, 4:1 и два пробива срещу втория в света. След това имаше и мачбол във втория сет при сервис на шотландеца. В третия Димитров поведе с 5:2, а при 5:3 сервираше за спечелването на срещата.

В крайна сметка след около три часа Мъри направи обрат и продължи силната си серия от мачове, отвела го до титлата в Монреал преди седмица.

Димитров игра с шотландеца за осми път, като остава с две победи. В спора за влизане в полуфиналите Мъри ще срещне Ришар Гаске. За българина остава да се подготвя за започващия в края на август US Open.

В първия сет хасковлията имаше превъзходство и го използва. Той направи 22 печеливши удара срещу седем за съперника му. Един пробив се оказа достатъчен, за да поведе.

Силната му игра се пренесе и във втория, за да поведе с 4:1 с нови два пробива. Поставен до стената, Мъри съумя да се изправи и да направи обрат. Шотландецът отрази и мачбола при свой сервис, за да спечели със 7:3 тайбрека.

Димитров се разколеба и допусна ранен пробив в третия сет. След 0:2 обаче той се вдигна и с много силна серия поведе с 5:2. Тогава настъпи нова размяна на ролите и Мъри на свой ред взе пет поредни гейма, за да запише победата на своя сметка.

dnevnik.bg