Тазгодишният жребий за груповата фаза на Шампионската лига осигури няколко вълнуващи сблъсъка още преди началото на елиминациите.

Защитаващият титлата си "Барселона" ще се изправи срещу вицешампиона на Италия "Рома", а вечния им съперник "Реал" (Мадрид) ще играе с първенеца на Франция - ПСЖ. Каталунците ще се изправят още срещу "Байер" (Леверкузен) и БАТЕ (Борисов), докато белите са в група А заедно с "Шахтьор" и "Малмьо".

Миналогодишният финалист "Ювентус" ще има трудна задача да прескочи групите в компанията на носителя на Лига Европа "Севиля", "Манчестър сити" и "Борусия" (Мьонхенгладбах).

Дебютантът в турнира "Астана" и неговият треньор Станимир Стоилов попаднаха в един поток с "Бенфика", "Атлетико" (Мадрид) и "Галатасарай". Другият български представител в турнира - Георги Миланов и неговият ЦСКА (Москва) ще играят с "Манчестър юнайтед", ПСВ и "Волфсбург".

Наставникът на "Челси" Жозе Моуриньо пък ще се изправи срещу един от бившите си тимове - "Порто", докато друг английски отбор - "Арсенал" ще има интересен сблъсък срещу първенеца на Германия "Байерн".

На пръв поглед най-равностойна изглежда група Н, където заедно попаднаха "Зенит", "Валенсия", "Лион" и "Гент"

Дневник.бг