"Реал" (Мадрид) напомни за себе си и постигна разгромна победа с 5:0 срещу гостуващия "Бетис" в двубой от втория кръг на Примера дивисион.

След като в първия кръг не успя да намери път към вратата на "Спортинг" (Хихон), този път отборът на Рафаел Бенитес показа много по-качествен и резултатен футбол.

Хамес Родригес и Гарет Бейл бяха в основата на успех, след като записаха по да гола и една асистенция. Карим Бензема добави едно попадение, а Кейлор Навас спаси дузпа, за да запише втора поредна суха мрежа.

Бейл откри резултата още в 94-ата секунда. Той получи перфектно центриране от Хамес, измъкна се зад защитата и с глава прати топката покрай Антонио Адан.

Шест минути преди почивката Хамес удвои аванса на "Реал" с изключително изпълнение от пряк свободен удар.

Само две минути след началото на втората част Бензема засече отблизо с глава прецизно центриране с десния крак на Бейл и направи 3:0. 

В 49-ата минута Хамес вкара още едно красиво попадение. След разбъркване пред Адан и опита за изстрел от границата на наказателното поле на Тони Кроос, колумбийският национал си повдигна топката технично и със задна ножица я изпрати във вратата.

След час игра "Бетис" получи дузпа за несъществуващо нарушение на Рафаел Варан. Навас обаче спаси удара на Рубен Кастро Мартин и запази аванса на "Реал".

Минута преди края на редовното време Бейл оформи крайния резултат. Той получи топката пред централния кръг, напредна и с изстрел с левия крак от около 30 метра намери пролука между Адан и десния страничен стълб. 

Дневник