"Левски" се размина с втора поредна загуба в първенството, след като завърши 0:0 с "Пирин" в мач от седмия кръг, игран на стадион "Георги Аспарухов" в столицата.

Гостите от Благоевград могат да съжаляват, че не си тръгнаха с трите точки, след като пет минути преди края на редвоното време Маркиньос пропусна дузпа.

Двата тима започнаха двубоя безидейно, като атаките на по-активните на терена домакини завършваха с хаотични изстрели към Красимир Костов.

Второто полувреме продължи в подобен стил и темпо, като наставникът на сините Стойчо Стоев се опита да раздвижи атаката на тима си с включването в игра на Умар Диаби на мястото на Атанас Курдов.

В 55-ата минута Роман Прохазка пропиля едно от най-изгодните положения на "Левски", след като засече топката след центриране отляво, но ударът му бе спасен от Костов. Хаотичната игра на сините продължи, а в 70-ата минута защитникът Максимилиан Карнер се озова срещу вратата, но от няколко метра прати топката над вратата.

В 84-ата минута Тошев се откъсна от защитата на домакините и бе повален от Йоргачевич. Реферът Волен Чинков посочи бялата точка и даде жълт картон на стража. Зад топката застана Маркиньос, който стреля вляво, но вратарят спаси.

Веднага след това последва пропуск на Прохазка, а "сините" поискаха дузпа, която не бе свирена. В продължението на двубоя "Пирин" можеше все пак да стигне до успех, но Тасев пропусна сам срещу Йоргачевич.

Дневник