Селекционерът на националния отбор по футбол Ивайло Петев заяви, че е повикал в тима най-добрите футболисти за мачовете с Норвегия и Италия и вярва, че те могат да постигнат добри резултати в евроквалификациите.

"Смятам, че съм избрал най-доброто, с което разполага националният тим в момента. Има някои футболисти, с които съм работил и ги познавам доста по-добре. Критерият ми е как са се представили в предните мачове с националния им и другото не по-маловажно нещо е, че мачът е с голяма стойност и в него трябва да играят хора, които са участвали в такива мачове," коментира Петев.

"Да, игровата практика има значение, но мисля, че един или два мача могат да се изиграят в каквото и състояние да си. Ние нямаме друга алтернатива, така че, с каквото имаме, с това ще играем. Въпросът е да изиграем добър мач и всеки да се представи на ниво. Всеки мач е важен. Всеки следващ е най-важен. Залогът е по-специален и по-голям," каза още селекционерът.

"Норвегия е доста балансиран тим. Определено една от силните страни е контраатаката, но и те има своите слабости. Ще се опитаме да използваме нашите силни, за да имаме предимство в мача. Като цяло важно е ние как ще присъстваме в мача. Не обръщаме чак толкова внимание върху техния отбор. За мен е важно ние как ще противодействаме в самата среща", заяви Петев по повод предстоящия мач на 3 септември.

dnevnik.bg